Welkom
Login / Aanmelden

Jeroen Van Merwijk In Waalse Kerk: Gratis Is Van Weinig Waarde

Video zal beginnen in 8

Bedankt! Deel het met je vrienden!

URL

Je vind deze video niet leuk. Bedankt voor je feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Toegevoegd by Cabaretfan in Cabaretiers (NL) Jeroen van Merwijk
276 Bekeken

Beschrijving

Cabaretier Jeroen van Merwijk sprak vanmiddag in de Waalse kerk zijn sermoen, een hartversterkende preek, uit over de 'minder-gelovigen'. In een hilarisch betoog hield hij zijn gehoor voor dat iets wat gratis is van weinig waarde kan zijn. Op de website mooigratis staan tal van voorbeelden, waarbij je je kunt afvragen of het allemaal wel zo aantrekkelijk is. Nee, aldus Van Merwijk.

Een gratis Remia-saus ontvangen na het meedoen met een spelletje? Wat wel leuk is is met de trein langs Den Dolder te rijden, waar de Remia-fabriek gevestigd is, en daar het bord te lezen Den Dolder Sauzenhart van Nederland. Gratis vreugde, aldus de Utrechtenaar. Misschien nog leuker het bord: Assen, poort van de wereld. Ook gratis.

Gratis optreden, na een preek waaraan drie weken is gewerkt, is helemaal niks. Nog meer dan niks was het optreden voor nul personen op de Rotterdamse Coolsingel tijdens een uitmarkt, zo was Van Merwijk naar eigen zeggen eens overkomen.

Van Merwijk koerste met zijn sermoen af op de stoffelijke waardering van zijn Leeuwarder publiek. Met een persoonlijke rondgang van Van Merwijk kon op een open schaal afgerekend worden voor de preek.

De Oecumenische basisgemeente had de kerk voor Van Merwijk opgengesteld. Er waren ruim honderd aanwezigen, meer dan bij een reguliere kerkbijeenkomst.

Plaats reactie

Reacties

Wees de eerste die een reactie plaatst.
RSS